Heb je het idee dat je er niet alles uithaalt of merk je dat je vast loopt en wil je daar iets aan doen?

In 1 op 1 sessies werken met je seksualiteit in een neutrale omgeving die vrij is van relationele verbanden en is afgestemd op jouw wensen en tempo. Waar je ruimte mag maken om terug te komen in je lichaam en op een veilige manier kan ontdekken, ontspannen en vooral voelen en luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Een van mijn missies rondom seksualiteit is het werken met taboe. Onze schaamte uitpakken en bloot stellen aan het licht om zo inzicht te krijgen in wie je bent en wat je beweegt.

De sessies zijn geschikt voor mensen van alle seksuele voorkeuren en genders en we nemen de tijd om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom ben ik aangesloten bij de ACSB en ontvang ik regelmatig supervisie. Mijn werk en wat we doen in de sessies valt onder de stricte ethische gedragscode van de ACSB. Meer over mijn achtergrond kan je hier lezen.

Mijn doel is om je te helpen je seksualiteit te vieren op een manier die voor jou werkt.

Is dit iets voor mij?

De sessies zijn geschikt voor mensen die gericht aan de slag willen met hun seksualiteit door middel van ervaren.

Hieronder een lijstje van voorbeelden waarmee je bij mij terecht kan:

 • Je weet niet zo goed wat je wilt.
 • Je hebt het idee dat je seksleven beter kan, maar je weet niet zo goed hoe dit aan te pakken.
 • Je vindt het moeilijk om grenzen aan te geven en je wilt leren hoe je dit kan doen.
 • Je hebt last van onzekerheid en schaamte met betrekking tot een aspect van je seksualiteit en wilt hier vanaf.
 • Je wil meer plezier en voldoening in je seksleven.
 • Je zit veel in je hoofd.
 • Je loopt vast in patronen in relatie tot partner(s).
 • Je wil leren hoe je beter kunt communiceren over seks.
 • Je hebt moeite met opwinding (opgewonden worden of opwinding behouden).
 • Je wil werken aan je (seksuele) zelfvertrouwen.
 • Je hebt moeite met aantrekking of intimiteit.
 • Je wil leren hoe je de seksuele fantasieën en verlangens van jezelf of je partner op een veilige manier kunt verkennen.

Waar ik niet beschikbaar voor ben:

 • Wanneer er een actief (seksueel) trauma is. Ik ben werk trauma bewust, maar ben geen traumatherapeut. Ik help je uiteraard graag met het vinden van een geschikt iemand. En daarna ben je uiteraard welkom om te exploreren.
 • Wanneer het idee van een sessie met mij je opwind. Werken met opwinding is heel welkom, maar niet wanneer het specifiek met mij te maken heeft.

Anders dan een seksuoloog...

Seksuologisch lichaamswerk en Seksuologie zijn twee verschillende benaderingen voor het aanpakken van kwesties die verband houden met seksualiteit.

Seksuologisch lichaamswerk richt zich op "in het moment" leren over het lichaam door middel van sensaties door een combinatie van ervaringsgerichte en educatieve oefeningen.

Het is bedoeld om individuen te helpen een groter gevoel van embodiment, zelfbewustzijn en comfort met hun eigen seksualiteit te ontwikkelen door middel van geluid, beweging, ademhaling en (zelf)aanraking in een zeer specifieke container. 

Seksuologie richt zich daarentegen doorgaans op het aanpakken van specifieke problemen die verband houden met seksueel functioneren, intimiteit en relaties via het hoofd. 

Naar een seksuologisch lichaamswerker gaan (zoals ik) kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor personen die hun seksualiteit op een meer holistische en ervaringsgerichte manier willen verkennen, terwijl naar een seksuoloog gaan geschikter kan zijn voor mensen die te maken hebben met specifieke seksuele problemen of relatieproblemen die moeten worden opgelost via de geest.

Seksuologisch lichaamswerk is een relatief nieuw gebied. Een goed voorbeeld van hoe dit er uit ziet is te zien in de serie "Sex, Love & Goop" op Netflix

Sessies

De sessies zijn:

 • 1 op 1.
 • Op locatie (90 minuten lang in Delft of Utrecht)
 • Of online (60 minuten lang)

Elke sessies start met voelen wat de behoefte is op dit moment en een gesprek over hoe ik daarbij kan helpen. 

Elke sessie is een co-creatie. We bepalen wat we gaan doen, op basis van wat je wilt leren/bereiken/oefenen en wat je doelen zijn voor de lange termijn.

Consent en veiligheid staat voorop in de sessies. Jij bepaalt het tempo.

Waar nodig geef ik je suggesties voor oefeningen en jij bepaalt welke richting het op gaat. Je bent altijd in controle over wat er in een sessie gebeurt. Ik stem voortdurend met je af hoe je je voelt en wat je nodig hebt.

Lichaamswerk

Oftewel het "hands-on" gedeelte van dit werk.

Als het passend is voor je ontwikkeling kan (zelf)aanraking een optie zijn. Jij bepaalt, te allen tijde, wat er gaat gebeuren. Alle aanraking is uitsluitend ten behoeve van de leerdoelen van de sessies en wordt gedaan met alle respect voor jouw grenzen.

We creëren samen een ruimte om te ontdekken en exploreren wat aanraking doet met je lichaam, je gedachten en emoties of zelfs opwinding.

Je kan kiezen voor aanraking in relatie tot vragen als:

 • Wat gebeurt er nou echt als ik aangeraakt wordt?
 • Wat voor soort aanraking heb ik nu echt nodig?
 • Wat gebeurt er met me als ik precies krijg waar ik om vraag?
 • Wat voor soort aanraking geeft mij plezier?
 • Welke delen van mijn lijf zijn gevoelig of ervaren gevoelloosheid?
 • Wat valt er allemaal nog te ervaren en ontdekken?

Prijzen en opties

We beginnen altijd met een vrijblijvende intake waarbij jij de kans hebt om al je vragen te stellen. We bepalen samen  wat er voor jou nodig is en wat goed voelt. We bespreken je intenties en wat je doelen zijn (wat maakt dit tot een succes).

Boundary Lab

Een serie van 3 sessies van 90 minuten waar we specifiek ingaan op het verkennen en communiceren van je grenzen.

Op locatie in Delft of Utrecht

We behandelen:

 • Lichaamsgerichte oefeningen specifiek gericht op het voelen, bepalen en communiceren van je grenzen.
 • Theoretische en praktische invulling aan de hand van de Wheel of consent.

Prijs: 400 euro

 

Body Mapping

Een serie van 4 sessies van 90 minuten waar we door middel van mapping het lichaam neurologisch gaan verkennen. Aanraking gebruiken om je lichaam te laten praten en te leren luisteren naar wat er gebeurt.

Op locatie in Delft of Utrecht

We werken met:

 • Body focussing technieken
 • Mindfulness, vertragen en luisteren
 • Het hele lichaam, daar waar jij het nodig hebt.

Prijs: 500 euro

 

Maatwerk

Hier maken we co-creatief een plan voor wat je nodig hebt en wat je wilt leren. Dit kan in de vorm van een enkele sessie of een serie, afhankelijk van waar je aan wilt werken.

Op locatie in Utrecht of Delft of online via zoom.

Prijzen:

 • Online 60 min: 90 euro
 • In persoon 90 min: 150 euro
 • Hele dag (6 uur, inclusief lunch): 750 euro 
 • 5x90 minuten: 650 euro (100 euro korting)
 • 10x90 minuten: 1200 euro (300 euro korting)

 

Veiligheid, integriteit en ethiek

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom ben ik aangesloten bij de ACSB en ontvang ik regelmatig supervisie. Mijn werk en wat we doen in de sessies valt onder de ethische gedragscode van de ACSB. Waar je me ook kan rapporteren mocht je een klacht hebben over mijn functioneren.

Een aantal belangrijke punten wat betreft de integriteit van de sessies en de veiligheid voor jou (en voor mij):

 • Privacy. Alles wat tijdens de sessies gebeurt blijft tussen ons. Ik deel de inhoud van onze sessies nooit met anderen. Met uitzondering van supervisie waar alles geanonimiseerd wordt besproken.
 • Dit is geen sekswerk. Ik hou mijn kleren te allen tijde aan en als het gaat om aanraking met een erotische context is het eenrichtingsverkeer (van mij naar jou). Alle aanraking is uitsluitend ten behoeve van de leerdoelen en groei van de student en wordt geleid door de client met alle respect voor diens grenzen.
 • Ik ben geen surrogaat partner en zal niet romantisch of seksueel betrokken raken bij een cliënt.
 • Ik hanteer een strict hygiene-protocol en draag voor intieme aanrakingen altijd handschoenen.
 • Consent is de basis van onze samenwerking. We doen alleen dingen waar vooraf expliciet consent voor is gegeven door jou en je kan op elk moment je consent weer intrekken en eventueel de sessie stoppen.

FAQ

Wat voor soort mensen komen er dan bij jou?

Iedereen is welkom bij mij, maar het zijn voornamelijk vrouwen tussen de 20 - 50. Ik werk het beste met mensen die "iets uit te zoeken hebben".

En wat voor soort problemen hebben ze?

Dat is heel verschillend. Ik ben getraind om een vrij breed spectrum van problemen, of eerder uitdagingen, van seksualiteit te kunnen begeleiden. Maar eigenlijk is het allemaal niet zo ingewikkeld. In essentie gaat het vaak over gezien worden, over veiligheid en over het bevorderen van autonomie met betrekking tot je seksualiteit.

En wat doe je dan?

Dat ligt heel erg aan de hulpvraag of leerdoelen die iemand heeft. Wat we doen stemmen we daar op af. Bijvoorbeeld als iemand komt met “ik weet niet wat ik wil” dan doen we oefeningen die daar bij aansluiten. Zoals werken met consent, uitreiken en je “Core Erotic Theme”.

Hoe komt zo'n iemand überhaupt op het idee om dit met een wildvreemde man te gaan doen die zichzelf therapeut noemt?

Ik ben meer een coach die therapeutisch werk doet. Ik denk dat iedereen zo zijn eigen redenen heeft. Ik denk dat ik heel geschikt ben voor mensen die iets te veranderen hebben met betrekking tot hun seksualiteit in relatie tot mannen en dat bij mij op een veilige en integere manier kunnen aanpakken.

Het is geen sekswerk, maar je raakt ze wel aan, toch?

Ja klopt. Aanraking is mogelijk als dat past bij de leerdoelen / hulpvraag van de client. En ook alleen dan. Sekswerker stellen hun hele lichaam en seksualiteit in service van de client. Dat doe ik niet. Ik gebruik alleen mijn handen, hou mijn kleren aan en doe geen dingen waar niet eerst een heel duidelijk leerdoel voor gesteld is.

Wat nou als diegene dat niet weet, wat ze willen?

Dan heb ik daar een aantal lichaamsgerichte oefeningen voor zoals bijvoorbeeld Body Poem.

Maar je hebt ook sekstherapeuten die meer sekswerker zijn toch?

Ja inderdaad. Je hebt surrogaat partners bijvoorbeeld. Ik ben dat niet. Maar we kunnen wel samenwerken met een surrogaat partner wanneer dat behulpzaam is.

En ik kan me voorstellen dat een cliënt dan gevoelens voor je kan krijgen, het zijn toch super intieme dingen die je samen bespreekt en doet?

Ja dat gebeurt wel eens. En is overigens ook heel normaal. Vaak zegt dit meer over jou dan over mij, en daar kunnen we ook mee aan de slag. Maar als dit in de weg komt te staan dan kan ik iemand altijd doorverwijzen. Goed om te weten dat zodra wij een therapeutische relatie aangaan dat je ook niet meer met me kan daten of anderszins een relatie met mij kan aangaan. En we zullen dan afspraken maken over hoe om te gaan als we elkaar tegenkomen op plekken buiten de sessies om. En daarnaast ben ik gebonden de strikte ethische gedragscode van het ACSB.

Geïnteresseerd?